به گزارش خبرنگار تارنمای خبری – تحلیلی یا مجلس؛ به نقل از خانه ملت امیرحسین بانکیپور فرد نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درخصوص اظهارات رئیس جمهور در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود درباره لزوم اصلاح قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، معروف به لایحه عفاف و حجاب عنوان کرد:
رئیس جمهور در سخنان خود درباره این قانون دو نکته بیان کرد که ما هر دو نکته را قبول داریم؛ یکی اینکه اعلام کرد من از قانون اطلاع ندارم و باید اول بدانم قانون چیست؟ ما هم معتقدیم حق ایشان است که بدانند قانون چیست و اتفاقاً و اساساً مشکل ما این است که این عزیزان از قانون اطلاع ندارند و از اطرافیان رئیس جمهور انتظار داریم که این اطلاع را به ایشان برسانند.
نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: متاسفانه بنده در صحبتهایی که این دو هفته اخیر با برخی از اطرافیان رئیس جمهور داشتم، آنها هم گفتند که قانون را نخواندهاند اما با این حال در رسانهها و صفحات خود درباره قانون اظهارنظر کرده بودند.
بانکیپور با تأکید بر اینکه انتظار ما این بود که این عزیزان حداقل ابتدا قانون را بخوانند؛ تصریح کرد: اتفاقاً این قانون یک برگ برنده برای رئییس جمهور است که بدون بگیر و ببند و درگیری به راحتی این چالشی که دو سال است در جامعه دچار آن شدیم را با کار دقیق فرهنگی، تمهیدات اقتصادی، برخورد با دانهدرشتها و برخورد نرم با کسانی که احیاناً در سطح جامعه ساختارشکنی میکنند؛ رفع کند.
نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: با توجه به آنچه در جامعه شاهد هستیم متأسفانه هرچه جلوتر میرویم این ساختارشکنی عمیقتر میشود و از مرحله سر به بدننمایی و برهنگی میرسد و قطعاً این مسیری که طی میشود با یک درگیری اجتماعی روبهرو خواهد بود و برای اینکه از هرج و مرج اجتماعی جلوگیری کنیم، به یک قانون بهروز نیاز داریم.
بانکیپور با اشاره به اینکه یک سال روی این قانون کار و جلسات متعدد کارشناسی برای آن برگزار شد؛ اضافه کرد: به تعبیر بسیاری از کارشناسانی که در جریان قانونگذاری نبودند اما نتیجه کار را به دقت خواندند، قانون حاضر یک قانون متعادل و جامعالاطرافی است.
نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: ما در قانون عفاف و حجاب به جای اینکه سراغ مردم برویم، عمدتاً نوک پیکان را سمت دستگاههای مسئول قرار دادیم؛ به این معنی که دستگاهها باید وظایف خود را درست انجام دهند و درصورتی ترک فعل کنند، مجازاتهای سنگینی برای مدیران دستگاهها در نظر گرفته شده است؛ چراکه به اعتقاد ما اگر دستگاهها وظایف خود را به خوبی انجام دهند بسیاری از مشکلات حال حاضر دیگر ایجاد نمیشود.
بانکیپور با بیان اینکه در درجه دوم در این قانون سراغ دانهدرشتهایی رفتیم که منشاء این ناهنجاریها هستند؛ ادامه داد: از جمله برای کسانی که با کشورهای خارجی ارتباط و همکاری دارند و سازمانیافته ترویج بیحجابی میکنند یا آدمهای مشهوری که ساختارشکنی میکنند مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته شده است؛ زیرا معتقدیم این دست از افراد با پول این کشور شهرت پیدا میکنند و بعد با ساختارها و ارزشهای جامعه درگیر میشوند. البته عدالت هم حکم میکند که یک فرد معمولی با فردی که مشهور است مساوی بازخواست نشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه در قانون جدید عفاف و حجاب در رابطه با افراد عادی هم از روش نرم حقوقی استفاده کردیم، توضیح داد: به این ترتیب که بار اول جریمه همراه با اخطار است و بار دوم جریمه با جریمه اول یکجا دریافت میشود. ما معتقدیم در ۹۵ درصد افراد با همان اخطار اولیه که پیامک آن به همراه مبلغ جریمه -که اعلام میشود اما اعمال نمیشود- وقتی میبینند قانون در این موضوع جدی است، مسئله حل میشود.
بانکیپور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه این قانون ممکن است برای پولدارها اثرگذار نباشد، عنوان کرد: در مرحله اول و دوم شاید پولدارها جریمه را پرداخت کنند اما در مرحله سوم به دستگاه قضایی معرفی میشوند و در آنجا دستگاه قضایی برای آنها محرومیتهای اجتماعی در نظر میگیرند که قابل خرید نیست.