به گزارش تارنمای خبری – تحلیلی بامجلس؛ به نقل از خبرگزاری خانه ملت، حسین صمصامی در نشست علنی صبح امروز(سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مخالفت با کلیات این لایحه پرداخت و با اشاره به ایرادات بودجه به ویژه از منظر معیشت مردم، با اشاره به فرمایش رهبری که فرمودند فریاد انتقام ملت، سوخت موشک ها را تأمین کرد، گفت: از این رو نباید سیاست هایی را به کار ببریم که این فریاد ضعیف شود و سیاست های اقتصادی ما باید به گونه ای باشد که این فریاد رساتر شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۴ همچون لوایح بودجه سال های قبل از انقلاب است، گفت: ما انتظار داشتیم اهداف جامعه اسلامی با لوایح بودجه محقق شود که با این بودجه ها این اتفاق نمی افتد.
وی در ادامه لایحه بودجه فعلی را موجب رضایتمندی مردم ندانست و افزود: کاهش ۳ میلیارد دلار از سبد اقلام خانوار و شناورسازی و گران سازی نرخ ارز کالاهای اساسی از اشکالات بودجه است. نرخ تورم ۳۷ درصد در نظر گرفته شده اما مشخص نیست سال آینده چه نرخی اتفاق بیفتد. یکی از عوامل اصلی تورم در سال جاری، به خاطر نرخ تورمی است که در بودجه گذشته دیده شده بود.
صمصامی با بیان اینکه امسال قیمت کالاهای اساسی از حبوبات گرفته تا شکر، قند و سایر ملزومات مردم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشت، عنوان کرد: ارز کالاهای اساسی در بودجه گذشته کاهش یافت و همین باعث افزایش قیمت این کالاها در بازار شد لذا اگر می خواهید این تورم باز هم افزایش یابد و نارضایتی مردم بیشتر شود، به کلیات این لایحه رأی دهید.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه حذف کالابرگ الکترونیکی برای اقشار ضعیف و بسنده کردن به شیوه های نمایشی در لایحه بودجه دیده می شود که باعث افزایش فشار به سفره های مردم می شود، عنوان کرد: افزایش نرخ تسعیر ارز و مبنای ارزش گذاری برای کالاهای وارداتی تا نرخ ۵۵ هزار تومان می تواند به تنهایی تورم را ۴۰ درصد افزایش دهد.
وی در ادامه با اشاره به نکته منفی دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص پیش بینی قیمت بنزین در سطح ۴۰ درصد، گفت: با توجه به ارقامی که در فروش فرآورده های نفتی لحاظ شده، با بررسی و کنکاش صورت گرفته، دیدیم قیمت بنزین تا ۴۰ درصد افزایش یافته و منابع آن در بودجه بیش از ۲۰ هزار میلیارد لحاظ شده است.
صمصامی عدم توجه به ناترازی در دخل و خرج مردم، عدم اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش ضریب حداقل میزان تورم اعلامی را نیز از دیگر نکات منفی لایحه بودجه دانست و گفت: متأسفانه جبران دستمزد مردم همواره از تورم عقب تر است. حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد تورم به جامعه تحمیل می کنیم در حالی که حقوق تنها ۲۰ درصد افزایش می یابد.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران با تأکید بر اینکه امروز در جنگ اقتصادی به سر می بریم، گفت: با این حال نرخ ارز در بودجه ۱۴۰۴ روی ۵۵ هزار تومان رفته و این همان چیزی است که طراحان جنگ اقتصادی علیه ایران و اتاق جنگ اقتصادی آمریکا می خواهند و قصد ایجاد آشوب در کشور از طریق افزایش تورم و کوچک شدن سفره مردم را دارند.
وی افزود: نتیجه این بودجه این می شود که مردم با سیاست های کلان امنیتی کشور و همچنین با سیاست های اقتصادی و بودجه ای کشور همراه نشوند و خود زمینه های ناآرامی در جامعه را ایجاد می کند.
صمصامی اضافه کرد: ادعا شده در لایحه ۱۴۰۴ بحث یکسان سازی نرخ ارز دیده شده در حالی که این اتفاق نیفتاده است. ما همواره در یکسان سازی نرخ ارز، آن را به سمت بالا برده و تورم را به جامعه تحمیل کرده ایم. آیا راه دیگری وجود ندارد و نمی توان به شیوه دیگری بودجه ریزی کرد؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه یکی از گلوگاه های بودجه را ارز و نرخ ارز عنوان کرد و گفت: آیا نمی توانیم بودجه را به نحوی ببندیم که به سفره مردم فشار نیاید؟ پاسخ آن بله است. بر اساس پیشنهاد ما و مطالعه ای که انجام دادیم، بودجه ۱۴۰۴ با نرخ یکسان و نه چند نرخی در بودجه می تواند بر اساس دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی باشد که بر همین اساس ارقام تنظیم، کسری ها مشخص و نحوه تأمین کسری نیز به گونه ای که باعث عدالت و از بین بردن نابرابری های اجتماعی شود، دیده شد.
وی ادامه داد: لازم است دولت مقداری به خود فشار بیاورد و پایگاه های اطلاعاتی خود را کامل تر و از ظرفیت های مالیاتی استفاده کند تا با افزایش آن به جای آن که با افزایش نرخ ارز و تورم دست در جیب مردم کرده و کسری خود را جبران کند، از طریق افزایش کارایی، ظرفیت های مالیاتی، تکمیل پایگاه های اطلاعاتی، درآمدهای خود را افزایش دهد و این روش های تأمین کسری بودجه است که نامه آن را به دکتر قالیباف نیز داده ایم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر به این لایحه رأی مثبت دهید یعنی موافق افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچک تر شدن سفره مردم هستید.