تارنمای تحلیلی-خبری با مجلس

علی کشوری: گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص پرونده‌های حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی

سخنگوی کمیسیون اصل نود در مجلس شورای اسلامی گزارش اجمالی این کمیسیون در خصوص رسیدگی به شکایات در حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار تارنمای خبری – تحلیلی یا مجلس؛ به نقل از خانه ملت علی کشوری سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش اجمالی این کمیسیون درخصوص رسیدگی به شکایات در حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی کشور را قرائت کرد.

کشوری در ادامه گفت: یکی از مهمترین معضلاتی که کشور از دیرباز با آن مواجه بوده است، پدیده مذموم موسوم به زمین خواری و امثال آن نظیر کوه خواری، جنگل خواری، دریاخواری و ساحل خواری است. موارد مذکور به ویژه زمین خواری یکی از مصادیق نقض حقوق عموم مردم و دولت محسوب می شود که نظام اجرایی و قضائی کشور را با چالشی جدی روبه رو ساخته است.

وی ادامه داد: این پدیده، آثار و پیامدهای بسیار نامطلوبی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و محیط زیستی برای کشور به دنبال دارد. تخریب منابع طبیعی و اراضی کشاورزی و در نتیجه، تهدید امنیت غذایی و تخریب محیط زیست و اخلال در نظام اقتصادی، از مهمترین آثار زمین خواری شمرده می شود.

آمارها نشان می دهد در یک بازه زمانی ده ساله ۱۳۹۲-۱۴۰۱، ۱۵۳.۹۵۱ فقره به مساحتی معادل ۴۶۶ هزار و ۲۰۲ هکتار تصرف در منابع طبیعی (جنگل ها و مراتع) شناسایی و برای آن ها پرونده قضائی تشکیل شده که از حدود ۱۹۸ هزار هکتار آن با حکم مرجع قضائی، خلع ید شده است.

به عبارتی در طی این بازه زمانی، روزانه حدود ۱۲۷ هکتار از سطح جنگل ها و مراتع مورد زمین خواری قرار گرفته است. قطعاً اگر موارد شناسایی نشده به این آمار اضافه شود، میزان تصرفات غیرقانونی اراضی منابع طبیعی بسیار بیشتر خواهد بود.

https://bamajles.com/?p=3537