فضلاله رنجبر: فیلترینگ راهحل نیست؛ امنیت روانی جامعه با حکمرانی ضابطهمند محقق میشود.
فضلاله رنجبر، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس، تأکید کرد که فیلترینگ نه تنها مشکل را حل نمیکند، بلکه به تقویت فیلترشکنفروشها و فعالیت شبکههای غیراخلاقی دامن میزند.
به گزارش صبح مجلس؛ فضلاله رنجبر، نماینده کرمانشاه و دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدا مبنی بر ضرورت حفظ امنیت روانی جامعه که ناظر بر حکمرانی در فضای مجازی مطرح شد، گفت: توصیههای مقام معظم رهبری باید سرلوحه تصمیمگیری برای فضای مجازی باشد؛ تأکید معظمله بر حفظ امنیت روانی جامعه یک اصل و راهبرد است که نشان میدهد در عین توجه به دسترسی سالم مردم بر اینترنت و فضای مجازی، سلامت روانی به هیچ عنوان نباید مخدوش شود.
وی با اشاره به سابقه فعالیت برخی کانالها در برخی شبکههای اجتماعی و پیامرسانها گفت: در گذشته یک کانال تلگرامی داشتیم که هدفش تشویش اذهان عمومی و اجرای توطئههای دشمن علیه مردم بود یا در همین حوادث اخیر، برخی شبکهها و کانالها بستری برای عملیات روانی علیه مردم بسیج شده بودند؛ به طوری که بعضی کانالهای تلگرامی بدون آنکه نظارتی روی اخبار آنها باشد، دهها دروغ با هدف جنگ روانی و رعب و وحشت علیه مردم مطرح میکردند.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه، فیلترینگ مشکلی را حل نخواهد کرد، گفت: وضعیت فعلی موجب پولدار شدن فیلترشکن فروشها و همچنین فعالیت شبکهها و کانالهای غیراخلاقی و همچنین گروههای توطئهگر علیه سلامت مردم شده است؛ باید تکلیف روشن شود ما هیچ راهی جز حکمرانی قانونمند، هوشمند و ضابطهمند بر فضای مجازی نداریم.
رنجبر در پاسخ به این سوال که چگونه امنیت روانی جامعه در فضای حقیقی توسط دستگاه قضایی و حکمرانی کشور، محقق میشود.
اما در فضای مجازی محقق نمیشود، توضیح داد: دلیل آن مشخص است، فضای مجازی رها شده است و تحت اشراف و نظارت و حکمرانی قرار ندارد و هرکس هر مطلبی که بخواهد را بدون هیچ نظارتی میتواند در فضای مجازی توزیع کند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت و استفاده صحیح و سالم از فضای مجازی حق مردم است، گفت: اگر قرار باشد درباره فیلترینگ سیاستگذاری جدیدی شود این سیاستگذاری باید ضمن ضمانت از دسترسی آزاد مردم به استفاده سالم از اینترنت پرسرعت، از امنیت روانی جامعه نیز حراست کند و نیاید تصمیمی گرفته شود که به بهانه حمایت از مردم، آسیبهای روانی به جامعه از طریق فضای مجازی توسعه یابد.
رنجبر در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که همه شواهد نشانگر نیاز کشور به حکمرانی ضابطهمند در فضای مجازی است که هم با یک حکمرانی دقیق، استفاده از اینترنت و همچنین استفاده از همه ظرفیتها و بسترهای اقتصادی فضای مجازی را مهیا کند و همین اینکه مانع آسیبهای روانی به جامعه شود.
منبع: برنا