به گزارش تارنمای خبری – تحلیلی بامجلس؛ به نقل از خبرگزاری خانه ملت، محسن زنگنه رئیس گروه پارلمانی ایران در مجمع مجالس آسیایی، نماینده مردم تربت حیدریه و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به تحلیل انتخابات آمریکا و انتقاد از برخی برداشتهای داخلی مبنی بر تأثیر رأی آوری هر یک از دو کاندیدای جمهوریخواه و دموکرات بر اوضاع داخلی کشور به ویژه در حوزه اقتصادی پرداخت.
متن یادداشت وی به شرح زیر است:
فرایند طولانی انتخابات آمریکا بعد از یکسال به روزهای پایانی خود نزدیک می شود. از ماه ها پیش در داخل کشور، عده ای با ساخت دوگانه مجعول ترامپ-هریس ، سعی داشتند تا شرایط آتی کشور را بر اساس نتیجه انتخابات آمریکا پیش بینی کنند. آنها در کشور چنین تبلیغ می کنند که اگر هریس بیاید اوضاع اقتصادی خوب، جنگ ها و تنش ها پایان و نرخ ارز و دلار کاهش خواهد شد و مجدد همه کشورها بر سر میز برجام خواهند نشست و دنیا و ایران روی آرامش را خواهد چشید.
در مقابل این افراد تحلیل می کردند اگر ترامپ بیاید قطعا دامنه جنگ و درگیری فزونی خواهد گرفت، تحریم ها شدت خواهد یافت، ارز و دلار صعودی بالا خواهد رفت و در نتیجه تورم و بی ثباتی اقتصادی در ایران سر به فلک خواهد کشید. بر این اساس دو گانه ترامپ-هریس را دامن زده و به نوعی آینده اقتصادی کشور را به نتیجه این انتخابات وصل کردند.
اینها چه کسانی هستند ؟!
تبلیغ و بزرگنمایی این خط دو گانه ترامپ-هریس از سوی چند جریان در کشور دنبال می شود که البته هر یک با دیگری متفاوت و انگیزه های مختلفی داشته و اهداف مختلفی را دنبال می کنند.
گروه اول؛ کسانی هستند که به هر شکل مایلند تا کشور را در بلاتکلیفی نگه دارند و هر گونه تصمیم و اقدام بزرگ در کشور را به بهانه ای متوقف کنند. این گروه اصولا اعتقادی به رشد و توسعه کشور ندارند و در خوشبینانه ترین حالت و اگر بپذیریم که از نفوذ تاثیر نمی پذیرند، تنبلی و کسلی و فرار از تصمیمات و اقدامات بزرگ مشخصه این نگاه است. نگاهی که گاه به بهانه نتیجه انتخابات آمریکا و گاه به بهانه نتیجه برجام و یا اف ای تی اف کشور را معطل نگه می دارد.
گروه دوم؛ بیشتر نگاه سیاسی و حزبی به این قضیه دارد. این گروه که معمولا گروه حاکم بر دولت هم محسوب می شود، سعی می کند تا با پر رنگ کردن دو گانه های اینچنینی، به نحوی ضعف در عملکرد خویش و ناکارآمدی های حزب متبوع خود را در اداره کشور توجیح کند.
گروه سوم؛ گروه های اپوزیسیون خارج از کشور هستند که سعی دارند به هر بهانه ای ایران را کشوری در شرایط بحران معرفی کرده و شرایط آتی را بسیار بد نشان دهند. آنها به نوعی اعتراضات اجتماعی را مدیریت و حکومت را به عقب نشینی از مواضع ضد استکباری و شعارهای انقلاب وادار می کنند.
گروه چهارم؛ بعضا مردم عادی هستند که بر اساس شنیده های رسانه ای و فضای ساخته شده، این دوگانه را دوگانه مهم و حقیقی دانسته و عملکرد اقتصادی خود را با آن تنظیم می کنند.
اما آیا واقعا دوگانه هریس-ترامپ ، دوگانه ای حقیقی است یا کاذب؟!!!
بررسی عملکرد جمهوری خواهان و دموکرات ها در آمریکا نشان داده که سیاست آنها در برابر کشورهای مستقل و از جمله جمهوری اسلامی ایران یکسان است منتهی چهره آنها ممکن است تفاوت هایی داشته باشد. بدترین و سخت ترین تحریم ها در زمان دموکرات ها بر جمهوری اسلامی تحمیل شد، همان ها که رهبر معظم انقلاب آنان را صاحب دستان چدنی با دستکش مخملی دانستند.
شدیدترین و فجیع ترین اقدامات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و لبنان و یا برخی اقدامات تروریستی این رژیم که با پشتیبانی آمریکا صورت گرفته در زمان دموکرات ها صورت گرفته است. نمونه واضح آن همین اقدامات وحشیانه یک سال گذشته است که منجر به شهادت بیش از ۴۵۰۰۰ مرد و زن و کودک و ترور بزرگترین رهبران جبهه مقاومت شده است.
تاریخ فراموش نخواهد کرد که داعش در زمان دموکرات ها چشم گشود و یا دهها جنگی که در زمان دموکرات ها به وقوع پیوست از جمله جنگ اوکراین.
دولت آمریکا، چه جمهوری خواه و چه دموکرات، توسط اقلیت مسیحی صهیونیست اداره می شود و رؤسای جمهور آمریکا نشان دادند که در ظلم، ستم، ترور و استکبارورزی تفاوتی با یکدیگر ندارند.
بر این اساس رییس جمهور شدن ترامپ یا هریس هیچ تفاوتی برای جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت و مسئولین و تصمیم گیران کشور باید بدانند بدون توجه به این دوگانه های کاذب و بدون از دست دادن فرصت باید مسیر رشد و توسعه و رفع موانع و گشایش اقتصادی مردم را در دستور کار خود قرار دهند و با راهبرد کماثرسازی تحریم ها و نیز دور زدن تحریم ها به جای رفع تحریم ها، مسائل کشور را مدیریت کنند./